Dívajíc se do hlubin
Plných ztracených nadějí
Možná cesta do dějin
Ve které se činy ztrácejí
Na dně zatoulané paprsky
Časů kdysi zapomenutých
Z lidských výtvorů jen trosky
Od poutníků časem darovaných
Snad celá staletí
Plná nevědomosti
Jsou ta prokletí
Od roku 0 do přítomnosti
Jeden život nestačí na rozluštění
Hádanek která čas zanechal
Od létajících lodí po věštení
co ještě čas před námi si schoval
Jaká tajemství a záhady
Myšlenek nevyřčených
Zůstali nám jen dohady
O dílech skoro zapomenutých
Pravdu zapadal prach
Vědět vše a nevědět nic
Plout prstem ve hvězdách
Chtít znát stále víc