Anotace: Utíkáš?
Utíkej!
Ještě můžeš,
stihneš to,
běž!
Ukaž sobě, světu co za zvíře seš!
Plaz se!
Když už nemáš nohy.
Nehleď do očí tomu,
kdo ukazuje rohy!
Už chladne ti tělo,
a šťáva z něho uniká.
Jak to být mělo?
Němá rybí otázka.
Cítíš jen únavu?
Bolest zvolna mizí.
Ztratil jsi svou víru.
A zbytek zmizí brzy
Vidíš tu kosu?
Jen klid.
Už přichází tvůj převozník.
Vezme tě na druhou stranu.
Už víš, kde jsi?
Na kolejích ležíš,
vzchop se
a z posledních sil
Rozezvoň sám sobě hranu!
Pak utiš svůj hlas
To smrt tě vítá v náručí
Pohřbí tvůj strach
S ní už to víc nebolí
Když promění tvé tělo v prach
Už neprchej
Nejsi první ani poslední
Kdo neutekl smrti.
Nemůže to být tak zlí
Já nevím
Ale ty to zjistíš…
Brzy