Anotace: ...
v korunách stromů
už kosi pějí
a rozbřesk píše
jemnou září
na nebe vzkaz
že ráno už tu bude brzy
a s rozedněním tma
půjde k noci spát
a potom se pomilují
nad hladinou vod
paprsky se protnou
slunce ještě zebe studí
políbí se
tu zrůžoví mu líce
a tmavá noc odejde po špičkách
svým hvězdám
ukolébavku hrát