♫♫♫
život je usměvavý vrah
našich krásných snů
a o štěstí urputných snah
co rád nabízí všem a vše
a zdarma nedá nic
prachsprostý kuplíř
a z kůže dříč
z kapes mu cestou
trousí se drobky a dny
a co od něj draze nekoupíš
to kradeš si tajně a po svým
střídavě trápí nás hladem s nouzí
nebo tučným blahobytem hostí
předhazuje vybrané lahůdky
či pouze už ohlodané kosti
smrtelně vážně se tváří
jak seriozní pán
až do čela vyrývá nám vrásky
však veselím nejraděj
opájí se sám
nás smutkem pod krkem
rád držívá
a za zády dělá si z nás
šašky