proč
se mi líbí
Aničky oči?
připomínají mi
indiánku Nšoči
proč
se mi líbí její krásné křivky?
jsou štíhlé
jako mladé slivky
proč
je Anička tak krásná?
u kolébky sudičky přiřkly krásu
září jako hvězda jasná
proč
někdy nemohu spát?
nechávám si na obloze
o jedné jasné hvězdě zdát