Satanovo pokušení
Být Alfou i Omegou, tedy začátkem i koncem
Kdo zazvoní cínovým zvoncem?
Být smutnou Maryší a chtít zabít?
Nebo si radší flintu nabít?
Usnouti na vavřínu a věčně spát,
Spát nebo se smát?
Sehnat utrejch či jnou chemii
Nebo radši přejít na „zdravější“ byliny?
Krucifix v kostele, který se hýbá,
Se mnou to chvílema taky kývá.
Malátnost, padnutí, nemožnost vstáti
„Kdo mi zas mé zdraví, kdo mi je vrátí?“
Propadala Satanu?
Či jen churaví?
A co víra?
Co ta praví?
Viděla Satana,
další den ji snad sám ďábel strhl?
Nebo ji jen osud svrhl?
Svrhl či zvrhl?
Viděti padnutí,
Padnutí světa
To bude asi poslední věta.
Komentáře (0)