~~~~~
Obchodník s deštěm
je každý temný mrak
někdy dá pár kapek
jindy zas liják
jeho slabou stránkou
jsou mokré deštníky
a taky kaluže
pro holky pro kluky.
Rád pozoruje louže
jako ta zrcadla
zlomyslně se směje
tam holka upadla...
máma se nezlobí
na mokrou dívenku
trochu ji osuší
oblékne pláštěnku.
A ten náš mokrý mrak
je trochu naštvaný
slunce mu pohrozí
duha je nad námi
ve zbývajících loužích
se vrabci umyjí
a obchodníci s deštěm
po nebi odplují.
~~~~~~~~