VÝVRTKY
činy jsou často víc než slova
co ale básníci
kteří slovy zároveň i činí
jsou na tom lépe či snad hůře
než když jinak otáčí se jiní?
slovo básníka však zdá se
zaniká
v blábolech médií a sociálních sítí
i s mnoha potřebnými činy
jako by svět do řiti se řítil
z čí však ale viny
bláhově svádíme ji na noviny
zlotřilé politiky
komunisty oligarchy teroristy magnáty
a bůhví jaké ještě kliky
jako bychom snad míň než z poloviny
měli ručit za svá slova i své skutky
stále dokola a znova
tak točíme sebe i druhé do vývrtky
někdy jen tak nenápadně zlehka
občas ale až do závratí
překvapivě prudkých
jedněm pro radost a jiným pro zármutky
Praha, 19.7.2018
https://www.youtube.com/watch?v=c4mym0EFKM8
Můžeš psát i do šuplete, tam často slovo básníka prý kvete, nevidím tmu...jsem tedy krátkozraká a nebo vývrtka tu kdesi nocí kráká? :-)
22.07.2018 21:21:20 | básněnka
Do šuplete jsem psal 40 let, tak teď zase 40 let mimo šuplík, aby se to vyrovnalo, pokud do něj ovšem nepůjdu dřív sám... ;-)) A vývrtek kráká všude nespočetně i ve dne... :-))
23.07.2018 10:46:24 | Amonasr