~~~~~
Pod rozkvetlou alejí
tam v parku na lavičce
pokukuje Lojzíček
po naší Aničce.
Lojzík,to je místní vodník
on tu hledá dušičky?
Včera si prý nakoupil
i s pokličkami hrníčky.
Vystavil je z večera
v tom parku u jezírka,
mezi každým hrnečkem
je malá mezírka.
Zahlédla to naše Ančí
a hned se tam vydala
všechny hrnky s pokličkami
trochu jinak skládala.
Hrnečky dá vedle sebe
z oušek vzniknou srdíčka
už to všichni chápete?
Lojzu miluje Anička.
Ptala se ho na hrníčky
co s nimi,ráda by věděla
na dušičky utopených?
To se dávno nedělá.
Teď mi právě letí hlavou
jeden prima nápad.
Tak povídej Lojzíku,
snad to budu chápat.
V každém hrnku utopenec
klidně může být,
stačí přece
křen, cibuli,ocet
a taky buřty nakoupit.
A tak za pár dnů
už stojí v parku stánek,
„POSEZENÍ U VODNÍKA“
s utopenci krámek.
Vodník Lojzík s milou Ančí
v tom stánku hospodaří
utopenci jdou na odbyt
a jim se dobře daří.
Časem hospodu si postavili
a s bazénem vilku
dáte si ty utopence?
Čerstvé jsou za chvilku.
Mňam,já si taky dám...
~~~~~~~