Brouzdá po lese
jako víla nese se
sucho nevadí
voní po dešti
v ranní rose koupe se
bosa v kapradí
rozdává jen smích
přidá píseň o štěstí
s třpytem na větvích
stačí si sama
na radosti i žaly
toť lesní panna
Panna lesní asi sní
až si koupel vodní dá
zatím vodník s ní
na kohoutku sedává
(místo na vrbě)
a o vodě marně sní
(oba dva)
02.08.2018 21:52:18 | Zasr. romantik
I to se může stát.
Kdo má vodu rád,
už se v suchu děsí,
snad nezahynou lesy.
02.08.2018 23:00:01 | Kapka