usnula na mezi
zvoněnka zvonivá
šatečky modravé
ústa mámivá
slunko jí na řasách ulpí
vlasy mateřídouškou nasáknou
nožky šalvěj potřísní
beruška dlaně polechtá
nech ji spát
až se probudí
do náruče vezmi ji
vdechuj s rozkoší
všechny ty vůně
léta