Vždy, když tě hladím (a ty spíš),
kvetou mi v dlaních prameny tvých vlasů
Jsou jako peřeje a jenom ty víš,
že po nich splouvám objevit tvou krásu
Jsem námořníkem oceánů, moří;
na malém člunu dobývám tvůj svět
Útesy proplouvám a bořím,
již mnoho dnů a měsíců a let
Tvé jméno Siréno
Tvé jméno Siréno
Vždy, když tě slyším odcházet,
tvé kroky mizí někam do rozbřesku,
splétám si plachty ze slov, něžných vět
plné něhy, toužení i stesku
Doufám, že ke mně přijdeš zas;
já budu čekat na tvůj příchod roky
Na stejném místě, v tentýž čas:
ve staré bárce, kousek od zátoky
Tvé jméno Siréno
Tvé jméno Siréno
Jen tak si sednu mlčky na skálu
a nechám vlny, ať mi píseň šumí...
pak zahalím se jako do šálu
do jejích tónů...v nočním svitu luny...
...budu si dýchat povědomou vůni...
02.11.2020 20:38:01 | Cecilka
to je moc krásné celé a to spojení ..kvetou mi v dlani prameny Tvých vlasů-supr...
14.08.2018 14:07:57 | JSJ