Na oblohe
Na ceste sa držím pri zemi
všetky prízemia sú plné okien
myšlienok spútaných mrežami
zdvíham hlavu vyššie k nebu
tam kde sú okná bez mreží
na strechách tancujú mačky
zabudnuté hračky na povalách
vynášajú na krídlach holuby
keď vzlietnu na oblohu bez mrakov
bez spomienok na vlaky a bábiky
zostáva už nové mesto spať