Někdy ti volám
přes všechna ta lana
devět čísel
jsi ty
zakódovaná jako sejf
na druhý straně
republiky
Nejsem žádnej M.L. King
abych ti kázal
o štěstí
Já nemám černý tělo
- snad jen
svědomí
pár drobných na taxi
a vlhkou bílou duši -
/.../
Někdy ti píšu
na blikající náhrobek
všema deseti
vzkazy
co nedávaj smysl
/ne neutíkám před
spravedlností/
to jen ty
na druhý straně republiky
spaluješ jednu šanci
za 2