Na Petrském náměstí
rostou platany.
A větvemi ukazují
na všechny strany.
Popeláři mají cesty jasné,
i ostatní, a jenom já zas ne!
Na Petrském náměstí
stojí hodiny.
Ručičkami otáčejí
časy na jiný.
Kolemjdoucí mají plány jasné,
i ostatní, a jenom já zas ne!
Na Petrském náměstí
jedno lahvový.
Skutečnosti považuju
jenom za strohý.
Prožitky jsou krásné, nebo strašné?
Všichni přítomní, jenom já zas ne!
(R: Na Petrské naměstí
dohlíží pět platanů.
Ach, kdy já se
Ach, kdy já se
zase domů dostanu?/
/k Tobě domů dostanu?)