OSLA-VÁM
k čertu se všemi oslavami!
s těmi nabubřele chvalozpěvnými reji
pohrdám kdejakým slavením osla vámi
ať klidně hýká si – já se útrpně jen směji
všechny ty rozšafně velebící plky
jedno zda dobře či jen tak míněné
zní mi jak prvňáčkům do výuky
ač mnohým oslům jde k duhu tahle tráva
rozhodně ne mně
z oslů mi někdy na oslavách
třeští oslí hlava
šíleně
Praha, 23.8.2018
https://www.youtube.com/watch?v=7qiryh7FQiU
... chi udělej dva tři chybné kroky a už tě zvát nebudou ...
24.08.2018 07:50:00 | Marcella
;-))) Taky řešení :-))) Já už sám žádné oslavy nepořádám víc než 20 let a mé okolí už si postupně zvyklo, že je ani nevyhledávám. Jakákoliv případná pozvánka je mi pokaždé spíš "nepříjemná", protože musím hledat aspoň trochu věrohodné důvody, jak se z takové akce vysmeknout a přitom neurazit toho, kdo zve... Ale když už se vyhnout zkrátka nedokážu, tak taky zábavu nezkazím, jen je to pro mě šíleně vysilující a s oblibou pak mizím v nestřeženém okamžiku po anglicku. Blbé je, když jsem při takovém odchodu přistižen, špatně se utíká hlavně v zimě, když se musí odněkud vyzvednout kabát, to se pak musí vyčíhat ta správná chvilka, ovšem i mistr tesař se někdy utne... :-D))
24.08.2018 10:54:41 | Amonasr