Papír
Anotace: Jak je také možno se dívat na prázdný list..
Zas bílý papír čeká na písmena,
asi to pro něj Bůh ví co znamená,
těší se na slova a těší se na věty,
na to, že ponese básně a sonety.
Že na něj malíř obraz svůj nakreslí,
a že mu předá to, co měl na mysli,
že pozná radost z dotyku štětce,
že na něm procitne pak portrét světce.
Že jeho řádky ponesou rovnice,
že vědci svěří mu, vzrušením chvějíc se,
tajemství života, tajemství vesmíru,
že splní přání tak kousíčku papíru.
Komentáře (0)