OSLÍMI STEZKAMI
s oslí nadějí
kráčíme dychtivě za mrkví vlastní budoucnosti
jež se nám třepotá zdánlivě nadosah
kousnout si do ní však nikdy nemůžeme
táhneme za sebou káru minulosti
do níž nám cestou osud přikládá
sem tam nějaké ty skvosty
spolu s hromadou haraburdí
pod jehož nekonečnou tíhou bychom už dávno padli
kdyby výmoly a hroudy
o které věčně klopýtáme
valnou část staré zátěže
do příkop zase nesetřásly
svou budoucnost nikdy nedostihnem
jen společně s námi jednou padne
do prachu naší jedinečné pouti
a s námi se v něj také promění
pod nohama dalších oslů
co budou dychtivě šlapat dál
za svými vlastními mrkvičkami
Praha, 2.9.2018
https://www.youtube.com/watch?v=L5vvE600ZM0