I TY
rozeklaný jazyk ještěrky
se číhavě chvěje ze zlolajných úst
napichuje slova jako bajonetem
až z nich odkapává sliz a krev
pichlavě roztěkaný pohled
červotočivě navrtává ochranné masky zevlounů
pro průnik kouřových clon
až k vyvaleným průzorům netečnosti
jak prostí jsou příjemci kontaminovaných krmí
skrz uši přímo ke trávení
duší
jak lehce se mění perspektiva
když umí
se manipulovat lhostejnými
co touží po senzaci
nezasažení namísto nich zvrací
co spasí populaci
bez imunity
snad z dlaní rozum
před okoráním city
* * *
i ty…?
Praha, 13.9.18
https://www.youtube.com/watch?v=2GXGc4EobS8