MÍŇ NEŽ STATISTICKÁ CHYBA
jsem míň než statistická chyba
z pohledu velkých idejí a nabubřelých slov
neviditelná tečka na zemi
po které vše co chodí šlape
a na niž kálí vše co létá
jsem jehlička v lese jehličnanů
nota jen jedna v ohromné změti symfonií
sněhová vločka ve vánici
a přece od všech ostatních tak jiná
žádná už nebude nikdy jako já
jsem pouhé chmýří na ptačím pírku z obrovského hejna
částečka míň než nicotně nepatrná
přesto jsem zázrak už jen tím že jsem
dokážu radost přinášet
někdy i bolestivě ranit
ač – věřte mi – jen nerad
vždyť jsem míň než bezvýznamná piha
ztracená v mnoha jizvách zmučeného světa
drobounké zasvědění
jiskřička zdáli sotva odražená na sítnici dne
který se ještě rozkoukává
a taky když se unaveně stmívá
Praha, 16.9.2018
https://www.youtube.com/watch?v=60_12b5ST7g