INFANTILITA
oč roztomilejší se může zdát svět dětí
o to směšnější bývá ten infantilní
když dětinskost dospělých pobíhá v dupačkách
navlečených na ochablá těla
s kyblíčky zdrobnělin
po pískovišti z krystalicky zkamenělých slin
odpadlých z bryndáčků zpozdile pubertálních snů
přímo do báboviček plácajících vzdušné zámky
než jejich základy očurají toulaví psi času
a rozruší je milosrdné lži
v těžkém oparu podivně nasládlých vůní mrtvolného tlení
myšlenkové kompostárny
není to spásná cesta k uprchlému mládí
kamsi zpět
tam kam vede
není zastavárna k vykoupení poztrácených lásek
a kdysi bezstarostných let
je to svět padajících zubů
a řídnoucích vlasů
pozvolná pěšinka k hrobu
pro kulhavý útěk křečových žil iluzí
v pokušení
postavit se jen s holým oroseným čelem
větrným mlýnům božím
infantilita je pouze za pár zbylých drobných
na trhu marnosti lacině pořízené
předem prošlé zboží
Praha, 21.9.2018
https://www.youtube.com/watch?v=Bi-MrEoRMGk
Nemají odvahu k sestupu
Zvětralá krása a mladost
je tak nepopulární a strach se smrti
tak veliký, že obehraná deska "věčných mladíků"
hraje stáří navzdory.
Vyschlej pramen, napuštěnej trapností
je cejtit rozesmátou Francovkou:-)
22.09.2018 11:17:51 | Akyš
Už po napsání jsem si zkusil něco málo vygúglovat o infantilismu a narazil jsem na anglický termín "kidults" - moc se mi líbí... :-))
23.09.2018 12:30:02 | Amonasr