V KULISÁCH
za všechno se platí
životem
byl nám dán do držení
na dluh
který splácíme neznámému bohu
než nám jednou dojde
že tím poťouchlým lichvářem
co se nám do dlaní nenápadně směje
jsme my sami
že dokážem sami sebe oškubávat
za příslib kočičího zlata
že směňujeme svoje nejcennější
za chiméry
za jak směšnou cenu se podbízíme
své vlastní marnivosti
zatímco lhůty se nám den za dnem jen krátí
pro sebe v orlojích pimprlových kulis
papíroví svatí
Praha, 25.9.2018
https://www.youtube.com/watch?v=KwwwWz6Ef3I
Až jednou opustíme svoje těla a naše já bude existovat dále(nevíme přesně jak), pak pochopíme, že náš jepičí život měl cenu.Takže žádné obavy.
28.09.2018 19:23:55 | Jeněcovevzduchukrásného
Z nějakého důvodu tu být musíme - nic se nikdy neděje jen tak pro nic za nic... :-)
29.09.2018 00:00:22 | Amonasr