~~~~~~~~~
v lese žije víla
v zimě o létě snila
a teď...
teď si shání letní klobouček
ten z letních kytek,
jiný ne
pak pod stromem ve stínu
prý počká až to vedro pomine...
a jen tak si povídá
studenou vodou chci pokropit
led do výstřihu si vyklopit
v horské bystřině nožky namočit
jen studenou limonádu pít
ještě chci
pod borovicí altánek
a mít za kamarády vítr i vánek
honit se s nimi po večerech
a ať mi foukají i pod sukničku
vlasy si stáhnu do culíčku
a bude mi i v parném létě fajn
to přece každé léto znám
a pak budu snít o zimě
a koho poprosím?
Ohřej mne...
~~~~~~~