Anotace: Sbohem, sladká Budapešti
V kávových sedlinách
Tvých dlaní proplouvají
parníky mých vzpomínek
které jsi ještě
svými rty
nestihla usrknout
a vtáhnout až do plic
jako dým
Plují a bagrují
mou mysl
co laškuje
s hvězdami
neznámou
řečí
mezi nebem
a zemí
V metru už hlásí
další zastávku
tím technickým
hlasem
kterému se vždycky
tak směješ
Erzébét Körüt
A my se propadáme
molitanovými sedáky
kamsi do propasti
historie našich nocí
minulých a budoucích
do dlaní si kreslíme
srdce a do nich
počáteční písmena
našich jmen
a kolem nich
ty parníky
s turisty
kteří nám mávají
Něco jako nashledanou
plují a škytají
ve jménu
lásky