Anotace: Malá sbírka pěti básní věnována figurantům, dopravním andělům, druidům, vědcům a pastýřům.
Figurant
Chudák figurant
Uniká zuřivosti psích čelistí
Jen otupěním, svou vnitřní bolestí
Omotal si ji kolem levé ruky
Chudák figurant
Čtyřnozí v kruhu sevření
Takřka pro nic se na krev zlobí
Cítí krom jejich žhnoucích pohledů ještě něco?
Dopravní značení
Strážný anděl
S jedním křídlem
Druhé směnil za kol kvartet
Opatruje
Cesty modré
Na hlavě místo svatozáře
Oranžový baret
Lesníci
Druidů pot
A těžká dřina tažných koní
Malují bludičky na statné kmeny
Doktoři zeleného kříže
Lesů páni…
Hledači
V matné kápi černo-černé absence světla
Mocí svítidel, destilátů slunečního požehnání
Tlupa pátračů na dno Mariánské se snesla.
Hledači pravdy
Zvědavci posedlí věcmi skrytými
Daleko
Předaleko nad hlavou
Před nosem
Pod nohama
A ještě hodně hluboko pod nimi
Hledají, hledaly a hledat taky budou
A pro ty co zvědavost svou nazývají vědou.
Poslední pastýř
Němý pastýř
Na druhé straně kopce sedí
Chráněn před krátkozrakostí
A ostřím posměšků moderních lidí
Věrný filozofii
dávných průvodců zkroucených cest
Chrání své stádo…
Padlé obláčky ztracených přání
Lesk idejí a snů starého blázna
Poslední pastevec…