Neprebudený
Utiecť z postele
do inej časovej dimenzie
sám
vyliezť cez pootvorené okno
s lastovičím hniezdom
v kútiku úst
a naskočiť do balóna
ktorý unášajú sny
do krajiny ostní
a hrán
do krajiny príšer
lietajúcich v spiacej hlave
aj bez krídel
do krajiny bezodných dier
z ktorých číha neprebudenie
a zapadnutý jazyk
do krajiny strelcov
s králikmi
pod rozstrieľanými klobúkmi
bez stopy po krvi
do krajiny nožov
bez vidličiek a lyžíc
lebo iba tak sa umiera
na vypichnuté oči
do rozprávkovej krajiny
ktorá nikdy nebola v knihách
pretože nepozná šťastné konce
a jednoznačnú symboliku
dobra
do reality
v ktorej sa prebudím vždy
keď príde samota
s nabitou brokovnicou
Přečteno 373x
Tipy 11
Poslední tipující: gallatea, darksoul, hanele m., básněnka
Komentáře (3)
Komentujících (3)