Obilie sa vlní
pod horúcou rukou slnka
dá sa zabudnúť
na zasnežené pahorky
na chôdzu po tenkom ľade
lány obilia vypaľujú zrak
opiera sa do nás vietor
viem, vrátim sa sem zas
opierame sa o slnko
je to ako chytať srnky
uchopiť plachosť lesa
bosými nohami
preorávať krehký mach
vnímať schované bytosti
nachádzať pulz vody
povedať vlne nie
a predsa byť súčasťou vlnenia
nevkročiť do tých istých riek
ale byť súčasťou hydrosféry
nechávať čas vypršať.