V CHRÁMOVÍ
v chrámoví zámeckého parku
se píšťaly stromů lámou
do zlatavých tónů schylování
spadlé listy se jako ukápnuté slzy
tříští o zvlněný koberec
unavené trávy
a oživují jeho krásu
impresionistickými doteky
přímo do plenéru
kobaltové skvrny nebe
v chomáčcích vetchostí potrhaných mraků
bdí nad šumotem
zklidňující ukolébavky
pro přivřená víčka krajiny
k melancholickému ztišení vinohradů
a čerstvě oholených polí
jen Kolonáda bělostně na obzoru drží
předsunutou hlídku nad valtickým zámkem
podzim – polibek léta se zimou
svlažuje přivřené rty příchutí vybraného vína
vybízí k odpočinku
pro smíření
vzedmutých vln se zátokami života
věčnosti pro vzpomínku
Valtice, 25.10.2018
https://www.youtube.com/watch?v=V6-9uyjSNNk
... procítěně píslé ... dík ...
29.10.2018 13:15:51 | Marcella
To já Ti děkuji za takové vnímání - byl jsem v celém parku prakticky sám a připadal jsem si v něm opravdu jako v přírodním chrámu, když jsem si sedl na lavičku a snažil se ten pocit nějak zachytit... :-)
30.10.2018 12:03:09 | Amonasr
krásná ... několikrát jsem si ji přečetla ... sluší se k ní vracet ... úsměv.z
25.10.2018 23:05:41 | zdenka