Na chvíľu
Na chvíľu pod tvojím oknom som stál,
kým mesiac svoje svetlo lial
kým kráčal v koridore
nazeral do okien dole i hore.
Vôbec si ťa nevšímal
ja by som ťa objímal
v nežnom poradí
kto mi poradí
ako rušiť tvoj spánok
jemne ako letný vánok
na čelo, biele líca
medzi toľkými, jediná večernica.