Raksı
Opálená sluncem východu, s půvabem antických bohyní
Tančíš dnes raksı pro sultána,
Tvé temné kadeře létají kolem hlavy,
Tvé těl vlní se v svůdném hříšném tanci
… raksı …
Se zlatem na sotva vidných střevících,
Se zlatem v pase, na pažích,
S poslední kapkou vína na jazyku
Svému vladaři tančíš, hříšná ze sultánova harému
… raksı …
Sultán si hoví na polštářích
Sleduje výraz temných očí tvých,
Hlubokých, upřených k tvému vladaři,
Sleduje pomalé pohyby vnadného těla…
… raksı …
Usměj se na něj zpod šátku
Neboj se, věř mi, on to pozná,
A přetvařuj se a předstírej,
Že jsi již tancem znavená
… raksı …
Až on to uzří, vstane snad a ruku k tvé i vztáhne
A hlesne: nechoď a tanči ještě chvíli
Tak tanči a vlň se v rytmu dál
Když tvůj sultán má to přání
… raksı …
Až hvězdy vystoupí a svíce zhasnou
Sultán tě povzbudí potleskem,
Vlníš se jak kobra, když z košíku vstane
Panovník obdivem zadrží dech
… raksı …
Půlnoc už odbila, ty po spánku toužíš,
Však sultán říká: tanči dál
Tak tedy tančíš a on vstává náhle
Po vlasech hladí tě, opouští sál
… raksı …
… raksı …
… raksı …
...