JEŠITNÁ
ó má ješitnosti
máš životů víc než kočka
na jednom rohu když zašlápnu tě
na jiném si pak na mě počkáš
vítězoslavně se mi vždy pošklebuješ
ač stokrát poražená
já jen bezbranný jsem muž
ty lstí jsi ozbrojená žena
co když si sama zamane
odhadne vždy tu správnou chvilku
jak se mi dostat na kobylku
jsi dračí plémě proradné
má nechtěně věrná ješitnosti
byť sto hlav jsem ti už usekal
stále jich máš víc než dosti
často z ran krvácíš těžce zraněná
ne však mně ku soucitu
jako spíše k zlosti
zejména
když život se mi směje
jestliže o něj zrovna nejde
že netřeba nože brousit
ba ani písmena
Praha, 1.11.2018
https://www.youtube.com/watch?v=SYbzmCZNxXs