opakující se motiv
opřená hlavou
o železné mříže
postele
ve spodním prádle minulého
století
měla trošku bříško
co zůstalo ji od dětí
našel ji schovanou
v kolejišti nádraží
za cisternou lihu
na levé tváři měla pihu
vzal ji do své loďky
ukryté v rákosí
když nebe padalo do červené barvy
na ostrov své vlastní hanby
šla s ním klidně
a bez obav
v očích by poznal
kdyby měla strach
pootevřená rudá ústa
se slovem
které zůstalo utajeno
až k té železné mříži postele
vyřkla jedinou větu
to byl zase den
Přečteno 526x
Tipy 22
Poslední tipující: Frr, Romana Šamanka Ladyloba, enigman, ARTeFakty X. Múzy, Amonasr, básněnka, IronDodo, Ziny, hanele m., zdenka, ...
Komentáře (8)
Komentujících (7)