Anotace: ...
Vždy si myslela
že jsou ženy bránou
bránou poznání
Občas nechala
náhodné kolemjdoucí
aby ji poznali
ochutnali
posvátnost
jejího ženství
ale nakonec skřípajíc
proti větru a času
stála sama uprostřed Václaváku
obsypaného cizinci
v melodii listopadových šlágrů
a prostě jen byla
bránou poznání
které si dneska
dovede
vygooglit
i předškolák
Byla jí zima
ne z nahoty
ale protože
už nemá co
nabídnout