souzen za čekání
Anotace: vypadá to na podmínku...
A tak čekám
s pusou dokořán
čekám
a ve tmě zatím
kvete kapička
vody,
padá,
chytnu ji
pod jazyk,
vlažnou,
jednou,
dvakrát,
třikrát,
a ticho
mě obepíná,
jako
svěrací
kazajka
pak v kotrmelcích
vzbudím
den.
Škvírou ve zdi
žebrá
tenký proužek
světla
o mou tvář,
povzdechnu si
nad tím.
Jsem
vášní
zrnka písku
v moři,
utíkám
ven
ze svého
vězení,
rozechvívám tenké
pavučiny,
utkané
z dlouhé chvíle
čekajícího
blázna.
Rozechvívám
se.
Do souzvuku
vzdechů
ve strunách
prachu
a vykročím
skrz vyčekané
mříže,
ano, vrátím
se s příchodem
večera
zpátky,
to vím.
..jednou..
..dvakrát..
..třikrát..
Po zdech
teskněsladké
cely,
vrátím se.
abych mohl
znovu..
..odejít..
..odletět..
..odplakat..
a odmlčet.
Sedm západů
ticha
žalářů.
Přečteno 471x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
Komentáře (0)