Pro stříbrné mince
jen pro chvíli slávy
lezeme do děr
jak špinavý červy
pro chvilku na slunci
jsme na prsou hadi
do svého poháru
si lijeme jed
jsme blázni i herci
my, prvoci nesvárů
všeho dost máme
a chceme to hned
zahleděni do sebe
po štěstí si šlapeme
jak sloni v porcelánu
a spokojeně usínáme
se svou pravdou
s rukama na prsou.