Dostal jsem krasohled od svého strýce
Lenonky v krabičce, co přát si více
Když je mi zle a utíkám od lidí
Tyhle ty sklíčka mě vždycky uklidní
Na svět se podívám přes růžové brýle
Život se rozjasní, mám krásné chvíle
Všechno je čisté, sněhově bílé
Škoda že neměl jsem dřív tyhle ty brýle
Přes růžový filtr všichni se smějí
Práce jde od ruky, lidé si pějí
Všichni jsou v pohodě, mladí i staří
Na růžové ujíždí, prostě se daří
Jenomže krasohled neřeší problémy
Pouze mě uvádí do větší prodlevy
Na růžové brýle mám vskutku zlost
Do krabičky je uschovám, bylo jich dost
Děkuji, strejdo, za tvůj milý dar
Přes růžová sklíčka je vidět jen klam
Mám raděj pravdu, ač někdy bolí
Vracím je s úctou, ať jiní je nosí.