Epilog
Ve tváři shrbený, odsouzen k zániku,
Uvinu kytici zkřehlými prsty,
Bílý květ pohodím na kraji cesty,
Složím svou poklonu při hrobu básníků....
Složím svůj epilog, baladu temnou,
Hořkou a trýznivou jako svítání,
Bolestnou vzpomínku na stíny šeptání,
Kávu svou zčernalou, zatrpkle jemnou...
Tísní tou oděnou v sametu,
Roztírám smutek na paletu,
Štětcem šeď nanáším na city....
Střípky skla řezané v sonetu,
Žal můj a krev má se do květu,
Vpije jak prach sněhem přikrytý...
Přečteno 326x
Tipy 7
Poslední tipující: Ruda, Now, breberkar
Komentáře (3)
Komentujících (3)