VŠICHNI MÁME ČÍM PLATIT
už při prvním výkřiku
nám vyšší moc zmáčkla stopky
začala odpočítávat náš čas
od té chvíle ho máme čím dál míň
na to vše před sebou
jen nikdy nevíme
co přesně to bude
kdy se dalšího něco začne
a kdy to také skončí
a přestože konec nás samých jediný je jistý
ani ten není statický
jednou však do něj narazíme
ať už v plném běhu
nebo jak mátožný stín
raději volím tajemství
nechci se koukat za závěsy
či se je snažit strhnout
až do nebytí
co má být se stane
nač strkat zbytečně nos
do kuchyně prozřetelnosti
a nechat si ho od ní přerazit
nám patří vždy jen tato chvíle
ta jediná je naše
a je jen na nás
zda ji promarníme
nebo ji proměníme v lásku
pocit
myšlenku
nebo třeba čin
kolik se do ní vejde
našich předností
a kolik vin
za každou stejně jednou zaplatíme
vždy a za všech okolností
totiž
máme čím
Praha, 11.12.2018
https://www.youtube.com/watch?v=1j-8VcGjMxU