Anotace: Kdyby vám báseň prišla nejaká zvláštní,nebojte,myslím si to taky...
Pozbývám slov nad krásou a čistotou Tvých básní...
27.12.2018 21:01:31 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA
Děkuji, tvé komentáře mi vždy zlepší naladu,milá Rosičko
28.12.2018 00:16:30 | Amiradi
Tak jako líbeznost Tvá a čistota Tá...
28.12.2018 10:31:45 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA
V prvních dvou slokách jsem se transponoval do jakéhosi pouštního městečka, kde došlo k sevření autorky temnotou. Neboť domy v těch krajinách mají okna pouze do vnitřního atria, ženy je nutno chránit před lákadly světel ramp všelikých.
Ve třetí a čtvrté mne pojalo podezření, že vichr palmy láme i vily drtí, pouze z královského rozmaru.
Ovšem když došlo v páté a závěrečné strofě ke koulení slz v orkánu, zcela vysílené poloze v leže, bylo vše jasné.
("Troska k smrti vyčerpaná, na jistou smrt odepsaná.")
--
Autorka v básni, zcela jistě zdrcena okolnostmi, hledí na KREDITNÍ KARTU, vyždímanou, vyrabovanou a zničenou předvánočními nákupy. Domýšlí trpkých konců svých. V předtuše, že vrátit tuto zapůjčenou a již nepoužitelnou věc manželovi, bude nad její síly.
13.12.2018 11:35:41 | Lesan
Kreditní kartu a manžela ještě nemám :D
Ale jinak velmi milý komentar :)
13.12.2018 20:47:35 | Amiradi