Bez snídaně, bez oběda,
v břiše mi zněla koleda,
haleluja, haleluja.
Bez jídla trošku opile,
k nebi jsem hleděl zavile,
haleluja.
Jen dál a dál jen pro radost,
pořád jsem neměl dost a dost,
haleluja.
Tančil jsem vesel kozáčka,
bez kalhot bos i bez sáčka,
haleluja.
Opojen láskou, nirvánou,
stojím sám nahý před branou,
haleluja.
Z nebeské výše padá sníh,
třesu se zimou, kol jen smích,
haleluja.
Vánoční hvězdu zakryl mrak,
nebudu čekat na zázrak,
haleluja.
Kouzlo vánoc je jen v lidech,
v dětských očích, v daných slibech,
haleluja, haleluja.