Chytal jsem vločky do dlaní
jenomže v rukou roztají.
Vločky jsou chladné to se ví
v dlaních se v kapku promění.
Vločky jsou křehká stvoření
šťastně si vzduchem létají.
Z vody a mrazu stvořeny
vykouzlí krásu na zemi.
Klenotník mráz je zhotoví
přísadu tajnou nepoví.
Vločky jsou peří andělské
padají z říše nebeské.
To jenom mráz je pohladí
na jejich cestě poslední.
Než spadnou na zem vezdejší
aby byl život pestřejší.