PÝCHA NEVĚDĚNÍ
jak spolu rozmlouvají stromy
houby
kameny
bakterie
a viry
kolik je v nich víry
lásky
souznění
kolik nenávisti
a boje
a co stroje
připojí k AI
i umělou duši?
co člověk ví a neví
jak moc netuší
a jak málo tuší?
jsme součástí nám téměř neznámého světa
nebo svět má patřit jen a pouze nám?
vím
jak to zcela jistě není
sotva ale znám
jak to je doopravdy
co zmůžou
mozek
oči
uši
nejen básníci milují záhady neprobádaných zákoutí a hlubin
sotva koho vzruší
co je až příliš prozkoumané
svět ale k štěstí nám i sobě
je vždy o krok dál než my
a mnohem líp i klame
Praha, 23.12.2018
https://www.youtube.com/watch?v=WAHc9b9bUxw
Bojím se, Amone. Čím jsem starší, méně rozumím světu. Jenže tím víc se i směju, protože to je jediný stav, který na naší mravenčí velikost pomáhá. A hlavně, člověk se málokdy směje sám:) A tak dál...
25.12.2018 13:00:15 | clafoutis