Anotace: @&@ Ne, nechci nikoho strašit, ba právě naopak – na boj s démony závislosti není podle mě nikdy pozdě. A věřte, že jsou k poražení nejen v pohádkách. Něco o tom totiž i vím ;-)
DÉMON
ví na co tě zlákat
vábit
to on umí
je vychytralý lstivý
tvá momentální přání
s úlisnou ochotou a náruživě plní
rád pomůže ti v nouzi
zapomenout
hodit všechno za hlavu
v zrcadle i zbabělost změní
v odvahu
s níž vedeš silné řeči
které když nepřesvědčí
kamarád na pomoc zas přispěchá ti
jako by chtěl snad umírat
pokaždé jenom za tebe
a ty ochotně a rád
předstíráš zrovna jako on
jak snadná je cesta snad až do nebe
čím dál víc jsi mu tak zavázán
než jednou docvakne ti
že není to tvůj přítel
ale pán
kterému otročíš i proti své vůli
tvou slabost ochočil si
jen si to nechceš přiznat
nemůžeš i když bys už zoufale i chtěl
přestat právě jeho žádat
o vyproštění místo z nebe z pekla
tvá hrdost se tě totiž zřekla
jsi chameleon i sám k sobě
víš to
však nepřiznáš
když vypouštíš ho denně z láhve
za což triumfálně on
se ti výsměšně jen šklebí
démon
tvůj nejvěrnější
na dluh i uleví ti
abys to vzápětí měl ještě mnohem těžší
možná už dokonce i víš
že na zázraky jsi tu především ty sám
že s ním se nikdy nic samo nevyřeší
že ne on
to jen ty máš v rukách rozhodnutí
zda tam – anebo tam
Praha, 26.12.2018
https://www.youtube.com/watch?v=Ukdnh7ZgzeM
jsi můj Pán ... to bude asi jiná píseň, viď ... úsměv.z.
27.12.2018 18:05:08 | zdenka
Tak to ses Zdeno opravdu trefila! :-D)) Z ní mi totiž naskakuje přímo kopřivka - myslím si, že Karel Svoboda má na svém kontě mnohem lepší a méně kýčovité skladby. Ale možná to je tím, že jsem kdysi dostával na Draculu ještě do Pakulu poměrně často volňásky, které jsem nechtěl odmítat a tak jsem na něj vodil kdekoho ze svých známých, i když se mi ten muzikál už od prvního shlédnutí ani trošku nelíbil. Ale co by člověk neudělal pro druhé... :-)) Tenkrát byl ovšem "Démon" ještě můj kamarád, tak mi to pomáhal nějak přečkat... ;-))
27.12.2018 18:26:19 | Amonasr
Dobře jsi to vystih, já o tom nedávno psala v jedné malé...a tak...piju vodu... :)
(že láska věc...pusto ryl s Majorem
Hennessy...a koňák osedlal svýho pána
svítil mu na cestu pěti hvězdama pro
soukromý skleněný vesmír)
27.12.2018 14:42:48 | Philogyny