Sbíral jsem lidská slova
jako chladnou ranní rosu
naslouchám zas a znova
hltám je co jenom snesu.
Ta slova jsou upřímná
z lásky, vyřčená vášní
některá noci nepozná
ale jiná křičí už zhasni.
Slova jsou zrcadlem nás
jedny hořící plamenem
z jiných cítit chlad a mráz
jsou cítit růžemi i jedem.