Anotace: S laskavým svolením spoluautorky zde uveřejňuji báseň-píseň revoluční. Dílo je součástí autorčina románu Revoluční rok 1863.
Mon ami, přišel náš čas!
Nám už král nezkřiví ani vlas!
Dnes staňme zde a mějme ruku v ruce,
Konečně cíle nabývá naše revoluce!
Ať vzrostou barikády
Po metropoli,
Vzduch nese pachuť zrady,
Nás to nebolí!
Krále ať vezme ďas,
Krev ať se s hlínou míchá,
Vážení, nastal čas,
Ať kvete republika!
Ukončit harém
A zabít protivníka,
Vše stolit po našem –
Bude tu republika!
Tak hezky zažeň trému,
Zbavme se panovníka,
Zvěme začátek svému!
Ať je zde republika!
A potom budem‘ mít
On méně a my více,
A všude bude znít:
Sláva republice!“
Týýýjo,to je síla ...Znáš Rebejah?
31.12.2018 18:56:44 | TVOŘILKA LENKA ČAJKOVÁ
jo je to kamarádka...
31.12.2018 19:02:21 | Abeekr
...Ach :) To nádherné mi...
31.12.2018 19:05:11 | TVOŘILKA LENKA ČAJKOVÁ