Anotace: ...
Odešla jsem daleko od hluku
do ticha, do lesa, sama k sobě
nechala jsem odpočinout sebe i vše kolem
k obloze plné hvězd, k vodopádu sama sebe
Co děláš? ptali se
Odpočívám
Od čeho?
Jen děkuji, klidu.
Děkuješ svobodě, kterou máš? Děkuješ hojnosti?
Děkuji možnosti volby, děkuji možnosti zůstat a odejít.
Nemáš toho moc? mnozí nemají tyto možnosti ani si nemohou odpočinout.
Kam tedy patřím?
Dívej se.
Strávíme spousty minut a dní přemýšlením
co budeme dělat později, ale nevíme, co budeme dělat dnes.
Kam pojedeme na dovolenou?
Co o víkendu?
Pozvala jsem přátele na večeři, debatovali jsme, smáli se vzpomínkám.
Žít dle měřítek jiných je snadné
jako je snadné žít v osamění.
Slunce mizelo postupně za obzorem,
červená střídala modrou
mlčky jsem se choulila sama do sebe
s jistotou, že mám svůj život ve svých rukou.
Žijeme jen jednou.
Žít v osamění může být pro někoho velmi těžké.
21.02.2019 18:11:09 | Špáďa
Moc se mi líbí. ST
Ticho a klid na chvíli mít, sám sebou být.
Tam někde v lese, vodopád šumí
hvězdy se třpytí, příroda umí...
04.01.2019 09:05:31 | Kapka
Mám ráda Tvé texty, vnímám v nich hloubku Tvého člověčenství... a vůli žít jinak, po svém... s nesmírnou laskavostí :-)
Mnohokrát děkuji! :-)
04.01.2019 07:56:25 | Helen Zaurak
:-) hezký moc, vílko, jj, někdy STačí jen poslouchat ticho a tolik se toho dozvíme, i o sobě :-)!
04.01.2019 07:06:37 | Fany