Anotace: Předloňský přírůstek.
Sbírka: Zázraky se přeci dějí (nejen o Vánocích), Noční přání - hudbou ke svobodě a ještě dál
Prosincové dopoledne,
bílá peřina, všude klid,
slunce, trochu neposedné
touží paprsky nadělit.
V srdci anglické zahrady
viktoriánský zámeček,
vprostřed vánoční nálady
plno oken a věžiček.
Jídelna malá plna dam,
každá v pohodlném křesle,
před sebou šálek čaje tam,
žádná necítí se sklesle.
Cinkají dráty pletací,
s pauzami na kus dortíku,
momenty, co se nevrací,
hodiny plynou ve mžiku.
Hotových kousků přibývá,
punčošky, čapky, svetříky,
fonograf z rohu zaznívá,
Chopinův klavír, valčíky.
Na oběd malou chvilenku,
hned se zas klubko zavlní,
proutěné koše z přístěnku
s večerem dámy naplní.
Oheň tiše praská v krbu,
září na dárky do koutů
dam z Pudinkového klubu
Domovu malých sirotů.