I.
jedna dvě tři
nohy utržené od těla
a ta jedna která žije dává sílů ostatním
pět metrů pod vodou
s ocelovými mraky za zády
čím víc si beru tím je mně míň
bude zkáza pompejí?
bude azyl pro mé zkřehlé prsty?
nanoboti podněcují nenávist
ale prozatím je máme v hrsti
II.
ve světle kde bývá tma a v čase kde je trhlina
tam proudí mrtvé zbytky časů oněch
ale pod kopty koní se vesmír nerozpíná
amužikonatelnovanehratelovonicotnovost
už ztratila hodně ze svého lesku
lidé jsou tam jak hrom
předcházející svému blesku
dědo
už pokáceli i tu naši švestku
a on si nechal na ruku zvěčnit svůj čas
rally dakar
zítra
dnes
ze země se už nevolá o pomoc
ze země se ozývá jen jedno ticho za druhým
III
fáze 22
mikrokosmem nic nenahradíš
ale získáš svůj svět na pětníku