fragmenty životů
suší se čas od času
na prádelní šňůře
mezi dětskými plínkami
visí splihle
a kape z nich
ředěná krev
zvedne se vítr
a některé uletí
ptákům pro radost
ještě než uvíznou
ve větvích
vyblednou
jak loňská tráva
za oprýskanou
zdí nářků...