Anotace: ....
Z luceren už dávno
není cítit plyn
Už neobjímají
své město
jako kdysi
Byla jsi
mou lucernou
zasněženou
z mých
vzpomínek
Už dávno jsem
prohrál
bitvu
svou
s polštáři
v oblacích
kam uléháš
tak sama
Tma se mi
vkrádá
za nehty
jako tuž
co netuší
kde končí
linka
ukrytá
pod dlaní
neznámého
malíře
kterému
častokrát
říkáme
Osud
někteří
i Bůh
Pak jsi tu
ty
jako jedna
z těch
nocí
bezesná
bezcílná
jako slepá
střela
a já se
propadám
se svým
učitelským
platem
hluboko
do bezedné
jámy
tvých
milenců
kterým
říkáš
dnes je to poprvé
Ale tma nekončí
proudí v mých
žilách s acylpyrinem
a pozdní kávou
horečkou
noci
někde mezi
tvými úsměvy
a pláčem
v údolí
pubických
snů
A pak jsi tu
ty
tak svlečená
jako jedna
z mých luceren
zamlžených
ve tmě
co rozpouští
všechen
strach
a stud
nerozvážnosti
mládí
a posvítí na vše
co nikdy
nemělo
být
vidět